Voor al onze klanten die gebruik maken van Kaspersky, wij horen graag of u mee overstapt naar ESET?

 

Waarom deze nieuwsbrief?

U ontvangt deze nieuwsbrief van ons omdat u gebruik maakt van de “Kaspersky” beveiliging software.

 

Heeft nu na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen?

Dan willen wij u gezien de verwachte drukte vriendelijk verzoeken contact met ons op te nemen per email om hiermee de telefoon te ontlasten.

U kunt ten alle tijden reageren op deze email.

 

In het kort

Kaspersky is een van oorsprong Russisch bedrijf. De holding is inmiddels naar Groot-Brittannië verhuisd, de datacentra naar Zwitserland. Het hoofdkantoor zit echter in Moskou, Rusland.

 

Door de spanningen rondom Oekraïne is het van oorsprong Russische bedrijf “Kaspersky” via de media in opspraak gekomen. Gezien de twijfel over de toekomstige veiligheid voelen wij ons genoodzaakt om hier actie op te ondernemen. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief voor de beveiliging van Kaspersky.

 

Wat zijn de huidige risico’s?

Tot op heden zijn er geen directe risico’s waargenomen of vastgesteld en betreft het slechts een advies. Over de kwaliteit van de Kaspersky software bestaat geen twijfel, wij zijn hier al jarenlang tevreden over.

 

Ons besluit

Uw veiligheid staat bij ons bovenaan en daarom hebben wij besloten om de Kaspersky software stap voor stap uit te faseren. De belangrijkste regel die wij daarbij gehanteerd hebben is dat beveiliging van hetzelfde niveau moet zijn.

Dus een combinatie van een zeer goede virus-detectie, firewall en mogelijkheid om internetbankieren extra te beveiligen. Ten tweede zijn wij uitgegaan van een product wat komt uit een EU-land. Ten derde hebben wij gezocht naar een pakket dat zo min mogelijk vertraging en hinder door meldingen veroorzaakt. Op die manier zijn wij uitgekomen op ESET.

 

Wie is ESET?

ESET is een internationaal cyber-securitybedrijf gevestigd door Europa met een grote Nederlandse afdeling in Sliedrecht.

Wij willen daarom graag het ESET-alternatief voor de huidige Kaspersky-licentie aanbieden.

 

De planning

Wij zullen ons best doen om iedereen zo geleidelijk aan mogelijk de overtap naar ESET te bieden. U zult begrijpen dat wij niet iedereen tegelijkertijd kunnen helpen.

Wij nemen contact met u op in volgorde van einddatum van de huidige licentie.